Monday, June 17, 2013

REUNION 5P1 SMBBB.....

Alhamdulillah...
Akhirnya apa yang dirancang berjalan dengan lancar...
Thanks to the main organiser...Eddie (our ex and will always be ketua darjah) dan Faizal a.k.a Toned.  Opps Ketua Darjah kata the credit should goes to Toned sebab dia cuma tumpang poyo jek....
Tak kisah le kan kan kan....yang penting kami semua happy.....
 

Barisan Belakang (Dari Kiri) : Eddie, Din, Rafizan, Faizal (Toned), Raja Kamarul (Chomel)
Barisan Tengah (Dari Kiri) : Dina, Qalesya (Terlindung),  Me, Azah, Saly, Shidah
Barisan hadapan (Dari kiri) : Cikgu Leong, Wife Cikgu Leong, Wife Cikgu Kong, Cikgu Kong
Paling Hadapan (Dari Kiri) : Ridwan, Ikhwan, Anak Azah (sorry x tahu nama)
Hadir tiada dalam gambar : Siti (Balik awal...hubby dah tunggu)
 

Actually ini adalah re-union kedua kami. 
First reunion diadakan di Villageview Restaurant (hehe harap2 tak silap) about five years ago....kali ini di Pusat Maritim Putrajaya. 
Menjadi harapan agar ada muka-muka baru yang akan hadir tapi nampaknya sama jek mukanya dengan yang 5 tahun dulu.....
Berbezanya perjumpaan kali ini adalah dengan kehadiran dua bekas cikgu kami...
Nostalgia beb...
Thanks to Cikgu Kong dan Cikgu Leong yang sudi melapangkan masa hadir bersama isteri masing-masing...
 
Cikgu Kong mengajar kami subjek Perakaunan dan Perdagangan manakala Cikgu Leong mengajar Matematik.
Best kedua-dua cikgu nie especially Cikgu Kong....sporting abissssss...
Antara yang kami tak boleh lupa adalah janjinya untuk makan kasut kalau kami lulus SPM.
Iye le...kami ni sumer malas nak study...studypun suka last minute....
Ok Cikgu...Amacam sekarang?  Ada berani.....????
 
(Hehehehe...tetiba entry kali ini menjadi begitu formal.....poyossss...)
 



Me with Cikgu Kong & Cikgu Leong
Wish I could turn back the clock.....

Apalah agaknya yang dikelentong dek Eddie...begitu tekun cikgu-cikgu ini mendengar....
Eddie...cuba share sket dengan kami...

Ned....apa yang suka sangat tu......?

Orang pompuan kalau dah berjumpa....banyak tul story nak kena cover.....

Hmmmm...Saly menung apa ek?  menghitung hari kot....


After 25 years.......lain dah muka memasing...
Kalau dulu...rasa-rasa U ols le kan....Din tu berani tak nak duduk sebelah Cikgu Kong cenggitu..?

Gambar yang membawa seribu kenangan buat kami.
Moga-moga suatu hari nanti kami semua dapat berkumpul dan bergambar "semula" seperti ini.....
Bila ek????  Insya'allah.....akan tiba masanya....

4 comments:

fayed faizal said...

Terbaik....scholl time is the best time in my life..walaupun aku selalu absent..hehehehe..hope next gathering ramai lagi dtg...bring all family members,husband n wivessss hehehehe

Lily said...

Yes....bawa semua. The more the merrier :)

Anonymous said...

Next event kita cri suma yg dlm gambar tu...

Eddie Kramer said...

Eddie bukan klentong, Eddie cuma kata ini semua poyo, pas tu tetiba semua cam pecaya! Hehehe... anyway it was a good one indeed, despite same faces turned up at the gathering. Perhaps we don't have to wait too long for the next one, Insya Allah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...