Friday, August 5, 2016

KERETA OH KERETA......

Adoyai.....
Nak citer pasal keter le plak....
Banyak nyer dugaan kebelakangan ni...

Keter kita memangle x canggih macam keter oranglain...
tapi Alhamdulillah jarang nak meragam atau buat hal...
Tapi nak dijadikan citer....just a few days before Ramadhan....
Hari tu Jumaat terakhir sebelum Ramadahn...
Balik dari opis petang tu...jalan punyalah jemmmmm
Tetiba keter mati enjin kat tengah2 jalan.....panik gilos...
So...tunggu sat...pastu try hidupkan enjin balik...ok hidup le....
tapi macam sangkut2..
So...slow2 jalan & park kat tepi jalan....Alhamdulillah...

Episod seterusnya...call agen insuran minta tlg panggil tow truck...
Aiseyman...lambat lak diorang bertindak.....sbb jem kot...
Almost pukul 11 mlm baru tow truck tiba...
Bayangkan aku yang kepenatan baru balik kerja...hujan lebat lak waktu tu.....
Terbayang baby (hehe...lupa nak habaq... aku dah ada baby baru...7 monts old) yang masih di nursery...
Anak-anak yang belum makan...
Dan yang paling penting...aku yang keseorangan di tepi lebuhraya...
Anything could happened...
Alhamdulillah bila telefon my uncle...dia suh his daughter temankan aku sebelum dia datang with his son later on....
Thanks a lot...reallly appreciate that....

So...the next day...antar keter pergi workshop.  Kena le pinjam keter my uncle.
Ingatkan boleh siap cepat...
Hmmmmmm....dah jadi tukun gamaknya keter aku tu...
Asal call workshop pasti lum siap...xde sparepart le...salah buat le...
Terpaksa le beraya dengan kereta pinjam...
Lepas rayapun tak siap gak kereta tu....
Adehhhhhh...kena le plak sewa kereta...
Geram! Geram!

Sampai arini keter lum siap lagi....
DUGAANNNNNN.....!!!


Tengok muka baby masa tido le...kasi kurang sket geram tu.....


DILEMMA VSS ......AGAINNNNNNN!!!!!!!???????

Assalamualaikum wbrkt.

Lamanyer tak menjenguk disini.   Kali terakhir bersiaran adalah pada November 2014 dengan isu panas ketika itu...VSS.

After the VSS, aku memang sangat-sangat sibuk...tak cukup kaki apatah lagi tangan...hehehehehe tak cukup kakitangan ler.....  Mana tidaknya, aku kehilangan separuh dari Finance Dept.  Tinggal le beberapa kerat yang masih setia.  Yang pergi tiada pengganti..maka kami le yang harus menanggung segala bebanan kerja yang ditinggalkan...
Dugaaaaaan.....

Beberapa tahun berlalu......
Aku masih bertahan...
Dan Tetiba.... semasa umat Islam sedang gembira meraikan aidilfitri (Raya ke-3),,,,,
...Aku dikejutkan  dengan satu lagi berita VSS...
Rasa nak terduduk...menangis...meraung...telentang...semua ada,....
Ish..ish...ish...apa ke halnyer nak umumkan VSS saat orang sedang nak happy happy beraya...
Hilang MOOD terusssssssssss...

Sama seperti sebelum ini...minta le pandangan ramai...
So keputusannya...STAY!!!
TAWAKKAL dengan ketentuanNya...
Finance and treasury bungkus le lepas ni.....
Hampir semua opt for the VSS...
Tinggal 4-5 orang jek yang rasa macam tabah nak bertahan.....
HAHAHAHA...termasuk aku le tu.....
Tabah meh.....??? Entah..
Kita tunggu ajela episod terbaru selepas ni...
akan jadi cerekarama atau sinetron yang tak berkesudahan....huhuhu

Anyway....Doakanlah agar segalanya berjalan dengan lancar...
Agar segalanya baik-baik sahaja untuk kami yang masih tinggal...
Agar mereka yang akan pergi meninggalkan kami juga beroleh kejayaan dan rezeki yang lebih baik di luar sana..
Aamiin...




Wednesday, November 26, 2014

Dilemma Vss....

Kehidupan ini umpama roda.
Ada kalanya kita di atas, dan ada masa tertentu kita akan di bawah...
Semua ini adalah ketentuan dariNya..
Kita hanya merancang...
Dialah juga yang menentukan...
Setiap sesuatu yang berlaku pasti ada hikmahnya...
Pasti ada yang tersembunyi yang tidak terjangkau dek akal...
 
Alahai....
Sedih lak rasa....
Walaupun ini bukanlah kali pertama aku menghadapi situasi begini...
Pertama kali di offer VSS, waktu itu aku masih bujang trang tang tang...
Masih muda...
Masih belum banyak komitmen....
 
Saat Memo mengenai VSS kuterima melalui e-mel beberapa hari yang lalu..
Rasa bagai terhenti degupan jantung...
Sayu dan hiba tetiba....
Aku bakal kehilangan teman-teman tersayang...
Yang sudah bagaikan sebahagian dari kehidupan ini....
 
Kalau tanya pada diriku...
"Akak amik ke...?"
Banyak yang perlu difikir dan diteliti sebelum mengambil keputusan hal VSS nie...
Yang paling utama, komitmen masih banyak...
anak-anak masih kecil...
Dear hubby pula tiada pekerjaan tetap...
Suka atau tidak...
Aku terpaksa bertahan...
Aku terpaksa menerima apa juga perubahan yang bakal berlaku selepas tempoh VSS ini berakhir...
Yang pastinya suasana kerja tidak akan sama lagi seperti dahulu...
Pastinya akan lebih mencabar...
 
Ya Allah ....
Kau jauhkanlah kami dari mereka yang kejam dan zalim
Kau permudahkanlah urusan kami...
Murahkanlah rezeki kami
Jadikanlah kami dari golongan orang-orang yang bersyukur....
 
Aamiiin...
 



 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...